Krijoni një disk të ngurtë virtual të Windows 8. Krijoni një disk virtual VHD për instalimin e Windows. Si të krijoni një hard disk virtual

 1. Skedarët VHD
 2. Krijoni një disk virtual
 3. Konfigurimi i makinës virtuale
 4. Krijoni një disk virtual
 5. Si të krijoni një hard disk virtual
 6. Montimi i diskut virtual
 7. Boot nga një makinë virtuale
 8. Unmontoni një disk virtual
 9. Si të hiqni një hard disk virtual
 10. PS
 11. Vendosja e lejeve: administratori nuk ka shaka!
 12. Kriptimi: këto skedarë janë skedat absolute për ju
 13. Si të krijoni dhe bashkëngjitni një disk të vështirë virtual
 14. Si të hiqni në mënyrë të saktë një disk virtual
 15. Krijimi i një disku për ruajtje të përhershme të dokumenteve dhe skedarëve
 16. Si të hiqni në mënyrë të saktë një disk virtual

Një nga karakteristikat e Windows8.1 ishte puna e përmirësuar seriozisht me disqe virtuale, mbështetja e të cilave filloi me versionin e mëparshëm të OS.

Skedarët VHD

Duke filluar me Windows 7, u shfaqën së pari skedarët e formatit VHD (VirtualHardDisk). Për dallim nga skedari i njohur me imazhin ISO, struktura VHD përmban të dhëna rreth sistemi i skedarëve . Imazhet perceptohen nga sistemi si ndarje të veçantë të diskut, madje ju lejojnë të ngarkoni një sistem tjetër prej tyre.

Alert kur formaton virtual disqe të vështira duke përdorur një sistem operativ të virtualizuar. Nëse zgjidhni të gjithë formatin, për sistemin do të jetë sikur të kopjohen të dhënat, dhe për këtë arsye, e gjithë hapësira do të jetë e zënë. Nëse zgjidhni një imazh, posa të krijohet makina virtuale, ajo do të fillojë dhe do të fillojë procesi i instalimit të figurës.

Përfundon me një konfigurim të shkurtër të makinës virtuale. Nëse gjithçka është e saktë, klikoni Finish. Procesi i krijimit të makinës virtuale vetë, prisni. Klikoni me të djathtën makine virtuale , shfaqet një menu me kontekst që na lejon të lidhemi me ekranin e makinës virtuale, të ndryshojmë konfigurimin, të krijojmë një fotografi, ndër të tjera.

Krijoni një disk virtual

Në Windows 8.1, krijohet një disk i ri virtual duke përdorur mjetin e sistemit. Hapni atë dhe zgjidhni artikullin e duhur në menunë "Veprim":

Në dritaren që hapet, shkruani emrin e skedarit dhe madhësinë e tij. Ne përfitojmë nga veçoria e re e sistemit operativ, duke përmendur formatin VHDX që mbështet disqe virtualë deri në 64 Tb.

Konfigurimi i makinës virtuale

Klikoni me të djathtën në makinën virtuale, klikoni "Cilësimet". Mund të përdorni gjithashtu veprime nga shirita e djathtë kur zgjidhni një makinë virtuale duke klikuar "Cilësimet". Ne kemi makinë e vështirë e cila i përket makinës virtuale, por ju duhet të instaloni sistemin operativ.

Krijoni një disk virtual

Klikoni në butonin Apliko për të pranuar ndryshimet. Në anën e majtë, zgjidhni Përshtatës i rrjetit . Në opsionet në anën e djathtë, është zgjedhur çelësi virtual i specifikuar gjatë krijimit të makinës virtuale. Nga kjo pjesë mund të ndryshoni sipas nevojës.

Disku u shfaq në sistem, por do të duhet të inicializohet.


Meqenëse formati VHDX që kemi zgjedhur nuk është kompatibil me OS-të e mëparshme, mos ngurroni të zgjidhni një GPT më të ri.

Klikoni OK për të aplikuar ndryshimet që janë bërë vetëm në makinën virtuale. Herën e parë që do të instalohet një sistem operativ, do të jetë interesante për ne të shohim dhe bashkëveprojmë me atë që po ndodh në makinën virtuale. Për ta bërë këtë, duhet të "lidhim" me makinën virtuale. Klikoni me të djathtën në makinën virtuale dhe klikoni Lidhu.

Fillon një dritare e re në të zezë, e cila përfaqëson ekranin e makinës virtuale. Isshtë e zezë sepse është e fikur. Një makinë virtuale fillon duke vizualizuar atë që është duke bërë ose duke pritur në një dritare lidhjeje. Tani duhet të ndiqni procedurën e instalimit të sistemit operativ që dëshironi të instaloni. Për momentin, nuk ka asnjë ndryshim midis një mjedisi fizik ose virtual.


Pas inicializimit të diskut, ne e vëzhgojmë atë në sistem. Tani mbi të ju duhet të krijoni pjesa e re dhe formatojeni atë.


Sekuenca e veprimeve të nevojshme është përshkruar në detaje në. Pas përfundimit të shënjimit marrim makinë e re në sistem.

Urime, ju keni makinën tuaj të parë virtuale! Mund ta ndani brenda rrjetet sociale . Ju gjithashtu mund të lini mendimin, komentin ose sugjerimin tuaj. Faleminderit! Stili i ri karakterizohet nga një qasje e kujdesshme dhe e qëndrueshme e prezantimit e përqendruar në përmbajtje, veçori të reja të aplikacionit dhe një kthesë për tabletët dhe platformat e prekjes.

Si të krijoni një hard disk virtual

Ekzistojnë dy mundësi për provë. Përdorni më mirë pajisjen dhe përvojën.

 • Ky version do të na lejojë të bëjmë provën që kemi ndërmend të bëjmë.
 • Kur konfiguroni një makinë virtuale, është e rëndësishme të merren parasysh këto parametra.

Për ta bërë këtë, kliko "Krijo" në menunë kryesore. Mund të lidhni më shumë memorie nëse është në dispozicion në kompjuterin tuaj. Krijoni një disk të ri të kësaj madhësie duke klikuar butonin Krijo. Nëse lexuesi është mësuar me sisteme të tjera të virtualizimit, ju mund të zgjidhni një format që ju lejon t'i përdorni ato në këto sisteme.


Montimi i diskut virtual

Në mënyrë që të lidhni një disk që çlirohet automatikisht gjatë mbylljes dhe rindizjes, në "Menaxhimin e Disk" zgjidhni "Bashkangjitni".


Boot nga një makinë virtuale

Kështu skedar makinë e vështirë do të rritet me madhësinë maksimale. Si parazgjedhje, do të jetë në dosje disqe virtuale cilësimet e dritares virtuale në seksionin "Dokumentet e mia". Klikoni Krijo për të përfunduar këtë fazë. Për të filluar makinën virtuale, thjesht kliko "Fillimi" në menunë kryesore.

Dritarja e parë e rëndësishme është zgjedhja disk boot . Atëherë duhet të klikojmë "Fillimi" për të filluar procesin e instalimit. Ky version ka vetëm gjuhe angleze instalimi, por lejon cilësimet rajonale në Portugeze. Pas zgjedhjes së cilësimeve, klikoni "Next" për të shkuar në ekranin tjetër, dhe pastaj "Instaloni Tani" për të filluar instalimin. Thjesht klikoni "Next" në këtë dritare. Prisni, e cila mund të zgjasë disa minuta. Ju mund të rindizni makinën virtuale gjatë gjithë procesit.

Zgjidhni skedarin e dëshiruar VHDX dhe shihni se si u shfaq një disk i ri në sistem.


Unmontoni një disk virtual

Për të çaktivizuar hard diskun e montuar në sistem, ne përsëri shkojmë në shërbimin "Disk Management". Ne kliko me të djathtën mbi ikonën e diskut në të majtë. Shfaqet një menu në të cilën zgjedhim artikullin "Shkëputet".

Si të hiqni një hard disk virtual

Kur të keni mbaruar, klikoni Tjetra. Le të marrim përkufizimin e cilësimeve të shprehura në këtë tutorial. Më vonë në këtë seri do të shohim se si të konfigurojmë cilësimet. Më vonë do të merrni një email në këtë llogari që konfirmon autorizimin e kompjuterit tuaj. Nëse nuk e keni llogari , mund të përdorni opsionet në fund të ekranit për të krijuar një të re. Vendosni vendin dhe numrin e kontaktit dhe klikoni "Next". Pas përfundimit të instalimit dhe konfigurimit, "ekrani ynë" zëvendëson menunë e vjetër të Fillimit.

Ka disa hapa dhe kërkon ca kohë, por është i arritshëm për të gjithë. Zvarrit miun mbi secilën prej tyre për të parë se çfarë ata gjejnë! Ne mbrojmë llogarinë tonë me një fjalëkalim, antivirus të të dhënave dhe kjo është gjithçka për ne. Por, çfarë nëse më shumë njerëz përdorin kompjuterin? Sigurisht, mund t’i gjeni në versionet më të vjetra të sistemit, por kryesisht në versione më të larta. Pra, sa shpejt mund ta mbroni kompjuterin tuaj nga përdoruesit e tjerë të shtëpisë dhe, ndoshta, nga bota e jashtme?


Pra, sa shpejt mund ta mbroni kompjuterin tuaj nga përdoruesit e tjerë të shtëpisë dhe, ndoshta, nga bota e jashtme

PS

Me një disk virtual, ju mund të kryeni çdo operacion skedar. Tradicionalisht, shumë preferojnë ato rezervë sistemi dhe të dhënat. Përveç kësaj, për shkak të veçorive strukturore shtesë të hard diskeve virtuale, sisteme operative shtesë mund të instalohen në to, udhëzimet mund të gjenden në Web, por kjo procedurë është mjaft e ndërlikuar. C duke përdorur dritare 8.1 nuk ka nevojë të punoni me skedarë imazhi VHD të programeve të tilla si VirtualPC dhe Hyper-V.

Vendosja e lejeve: administratori nuk ka shaka!

Si parazgjedhje, sistemi mund të jetë praktikisht i arritshëm për të gjithë administratorët e sistemit, administratorët dhe, natyrisht, pronarët. Kur përdorni kompjuterin vetëm për veten tuaj, nuk do të duhet të shqetësoheni nëse nëse e ndani atë me familjen tuaj? E gjithë kjo ka një goditje - gjithçka do të jetë e dukshme për administratorin. Nëse nuk doni që administratori i kompjuterit familjar të hyjë në profilin tuaj, do të duhet të ndryshoni lejet në dosjet e zgjedhura. Mund të jetë vetëm dosja e zgjedhur "sekret" ose në heshtje të gjithë direktorinë e profileve për të cilën do të fshini të drejtat e hyrjes së administratorit.

Nga pamja e jashtme, një disk i vështirë nuk mund të dallohet nga ndarja e zakonshme e një disku kompjuteri. Por, ndryshe nga kjo e fundit, disk virtual - Ky është një skedar i formatit ".vhd", i cili gjendet fizikisht në këtë ndarje të diskut. Pas hyrjes në sistem, disku virtual mund të shihet në Windows Explorer dhe menaxherët e skedarëve si një ndarje e rregullt e diskut. Nëse, për shembull, keni nevojë për një ndarje të veçantë të diskut përkohësisht, në mënyrë që të mos humbni kohë ndarjen e diskut të ngurtë me softuer special, është më e lehtë të krijoni një disk virtual. Ju mund të vendosni skedarë të përdoruesve dhe të instaloni programe në të, ashtu si në një ndarje të rregullt të diskut, por procesi i krijimit të një disk virtual është më i shpejtë dhe më i lehtë sesa të punoni me ndarjen e diskut të ngurtë. Nëse ka nevojë për të fshehur disa skedarë nga palët e treta, shfaqja e hard diskut virtual mund të fiket në çdo kohë.

Kriptimi: këto skedarë janë skedat absolute për ju

Përveç kësaj, ju mund t'i lejoni ata të shikojnë dosjen, por në asnjë rast nuk shfaqin përmbajtjen e skedarëve. Kur përfshini kriptimin në një dosje ose skedar, mund të punoni me të sikur të mos ishte. Kur instaloni kriptimin në imazhin që hapni në redaktues, e deshifroni atë në kohën e funksionimit, duhet ta modifikoni atë dhe ta enkriptoni kur e ruani. Meqenëse jeni pronar, sigurisht që nuk shkruani një fjalëkalim.

Në imazhin e parë, Germelin krijoi një imazh të gabuar që dëshiron ta fshehë nga administratori i kompjuterit. Ai e kodon atë, dhe përdoruesi tjetër nuk e hap ose kopjon atë askund - ai nuk ka qasje në të. Përmbajtja e një skedari të tillë nuk do të jetë e dukshme për përdoruesit e tjerë të kompjuterit, por, natyrisht, nuk është as një hajdut që vjedh kompjuterin tuaj ose e merr atë nga një sistem tjetër operativ. Por nëse ai vjedh të gjithë kompjuterin tuaj, përfshirë sistemin tuaj, ai mund të mos e njohë fjalëkalimin tuaj të përdoruesit, përndryshe gjithçka humbet.

Duke lidhur një disk virtual në një makinë virtuale të krijuar duke përdorur një hipervice, mund të transferoni sasi të mëdha të të dhënave nga një kompjuter fizik tek ky i fundit.

Më në fund, një disk virtual mund të përdoret për të instaluar një sistem tjetër operativ në të. Nëse dikush është i nevojshëm përkohësisht, për shembull, për provë, por nuk ka nevojë tjetër në një seksion të veçantë të diskut, instalimi i sistemit operativ mund të bëhet në një disk virtual. Më poshtë do të shqyrtojmë procesin e krijimit të një disku virtual. mjete të rregullta Windows 8 (10).

Ekziston edhe një pyetje. Happensfarë ndodh nëse doni të ndani një skedar të koduar me një përdorues tjetër? Skedari i koduar do të jetë në dispozicion vetëm për ata që e dinë këtë skedar të koduar paraprakisht. Udhëzime hap pas hapi për ndarjen e një skedari të koduar mund të gjendeni në ndihmën Czecheke.

Ju krijoni një disk virtual në mjetin "Menaxhimi i kompjuterave", në "Menaxhimin e diskut" dhe në menunë "Veprim". Ky navigacion i tmerrshëm ishte më i vështiri, pjesa tjetër është e lehtë. Ju zgjidhni ku ta ruani skedarin e diskut virtual, çfarë madhësie do të jetë, fikse apo dinamike, atëherë krijoni një ndarje dhe formatizoni atë dhe lidheni atë me kompjuterin nën shkronjën.

Si të krijoni dhe bashkëngjitni një disk të vështirë virtual

Për të krijuar virtuale e veshtire përzënë, thirrni komandën Run (për këtë ju mund të përdorni tastet kryesore të Win + R) dhe shkruani komandën:
diskmgmt.msc

Klikoni OK ose shtypni Enter.

Shërbimi i menaxhimit të diskut do të shfaqet. Në menunë "Veprim", na duhet komanda "Krijoni një disk të ngurtë virtual".

Vetëm ai që njeh çelësin merr të dhëna në disqe. Pas autorizimit, ju ende mund të punoni plotësisht me diskun, dhe të dhënat do të kodohen kur shkruani dhe deshifroni ndërsa lexoni. Nëse kriptoni, kopjoni dhe punoni me të dhëna, kjo ngadalësohet pak sepse sipërfaqja e kriptove thjesht thotë pak. Por kjo nuk është një fatkeqësi - sistemi është gati për pjesë të tilla.

Po, kjo nuk është për të gjithë. Po, nëse nuk e dini se çfarë po bëni, mos e bëni, sepse sot shërbimi është jashtëzakonisht i shtrenjtë. Sidoqoftë, nëse vendosni, do të përfundojë me të gjithë ndarjen e sistemit të koduar, dhe të dhënat për bootloader dhe dekriptimin do të zhvendosen në ndarjen rezervë të padiskutuar, përkatësisht.


Në dritaren që shfaqet, specifikoni dosjen në ndarjen jo-sistemike të diskut, ku do të ruhet skedari i formatit ".vhd" - në fakt, skedari i diskut virtual. Ne e emërojmë këtë skedar, zgjidhni llojin (fiks ose dinamik) dhe përcaktojmë madhësinë e diskut virtual. Nëse po flasim për krijimin e një disku virtual në ndarjen e sistemit të diskut të kompjuterit, është më mirë të zgjidhni një madhësi fikse dhe ta kufizoni atë për të mos ngatërruar diskun e sistemit në të ardhmen. Mund të ndodhë që një disk virtual dinamik i zgjerueshëm "rritet" në vëllim, i cili do të çojë në zvogëlimin e performancës së sistemit për shkak të mungesës së hapësirës për detyrat e Windows. Pasi të keni vendosur të gjithë parametrat, klikoni OK.

Si të hiqni në mënyrë të saktë një disk virtual

Atëherë mund ta shtoni këtë mbrojtje program përmes të ndryshme sistemet e sistemit në kompjuterin tuaj. A po përdorni siguri të përparuar ose po përdorni një kompjuter me një cilësim të paracaktuar? Ndani mendimin tuaj në diskutimin e artikullit.

Pse është e mirë dhe si mund ta përdorim këtë mjet për të optimizuar kompjuterin tuaj? Në artikull. Sistemi operativ , aplikacionet dhe programet krijojnë skedarë të përkohshëm që ruhen në hard diskun e kompjuterit. Pastaj këto skedarë marrin hapësirë ​​të panevojshme. Ne mund ta zgjidhim problemin duke përdorur mjete të ndryshme për pastrimin e diskut.


Ne mund ta zgjidhim problemin duke përdorur mjete të ndryshme për pastrimin e diskut

Pas kësaj, ne kthehemi në dritaren e shërbimeve të menaxhimit të diskut, dhe disku i ngurtë virtual i krijuar rishtazi do të përcaktohet si hapësirë ​​e palejuar. Disku virtual duhet të inicializohet për të bashkëvepruar me sistemin. Pas kësaj, ajo do të jetë e dukshme në Windows Explorer. Nga pjesët e tjera të diskut të kompjuterit, disku virtual i krijuar rishtazi përcaktohet më lehtë nga vëllimi i tij. Në rastin tonë, në mjetin e menaxhimit të diskut duket si "Disk 3". Në këtë mbishkrim, kliko me të djathtën dhe zgjidh "Initialize Disk".

Krijimi i një disku për ruajtje të përhershme të dokumenteve dhe skedarëve

Këtu mund të konfigurojmë drejtorinë përkatëse në diskun virtual, dhe skedarët e përkohshëm do të ruhen në këtë vend. Në këtë rast, të dhënat ruhen në skedarë që përfaqësojnë imazhe të disqeve përkatës. Prandaj, së pari duhet të krijoni një imazh të diskut. Për ta bërë këtë, ne ofrojmë një menu në dritaren "Sistemi Tray: Disk Image - Krijoni imazh". Këtu mund të vendosim emrin e skedarit, të zgjedhim madhësinë e diskut dhe sistemin e dëshiruar të skedarit.

Në këtë rast, duhet ta caktoni skedarin në diskun e krijuar për të përfaqësuar imazhin e tij. Duke përdorur parametra të tjerë, ne mund të konfigurojmë diskun si një pajisje ruajtëse të lëvizshme, hard disk ose qasje në disk vetëm nga llogaria e tanishme. Nëse imazhi është i formatuar, sistemi i skedarëve nuk mund të modifikohet më kur krijoni një disk virtual.


Nëse imazhi është i formatuar, sistemi i skedarëve nuk mund të modifikohet më kur krijoni një disk virtual

Në dritaren tjetër, në shumicën e rasteve, duhet të lini parametrin e paracaktuar të etiketës kryesore të boot MBR. Klikoni në rregull.


Klikoni në rregull

Kthehu përsëri në shërbimin e menaxhimit të diskut. Tani ju duhet të rregulloni diskun virtual në një vëllim të veçantë. Ne e quajmë menynë e kontekstit, por tashmë në pamjen vizuale të hapësirës së pa shpërndarë. Ne zgjedhim komandën e parë - "Krijoni një vëllim të thjeshtë".


Ne zgjedhim komandën e parë - Krijoni një vëllim të thjeshtë

Atëherë ajo që na duhet është të ndjekim udhëzimet e magjistarit për të krijuar një vëllim të thjeshtë.


Atëherë ajo që na duhet është të ndjekim udhëzimet e magjistarit për të krijuar një vëllim të thjeshtë


Caktoni shkronjën e alfabetit Latin për të shfaqur diskun në Windows Explorer dhe menaxherët e skedarëve. Klikoni "Tjetra".


Ne lëmë opsionin e paracaktuar të formatimit për diskun tonë virtual në sistemin e skedarëve NTFS. Klikoni "Tjetra".


Të gjithë - klikoni "Mbaro".


Pas kësaj, hard disku virtual mund të shihet në Windows Explorer si një ndarje e veçantë e diskut.


Si të hiqni në mënyrë të saktë një disk virtual

Për të fshirë një disk virtual, duhet të fshini përkatësisht skedarin e tij ".vhd". Por së pari, ne do ta shkëpusim diskun virtual nga sistemi në mënyrë që të mos shfaqet në Windows Explorer. Në mjetin e menaxhimit të diskut, zgjidhni diskun tonë virtual, kliko me të djathtën dhe shtypni komandën shkëputet.


Tjetra, ne do të shohim një dritare të vogël që do të na paralajmërojë kundër humbjes së mundshme të të dhënave që janë në diskun virtual. Nëse të gjitha të dhënat e rëndësishme nga disku virtual zhvendosen në vendin e duhur, mos ngurroni të klikoni "OK".


Kjo është kjo - tani gjithçka që mbetet është të fshini skedarin ".vhd" nga ndarja e zakonshme e diskut ku është e vendosur fizikisht.

Por, çfarë nëse më shumë njerëz përdorin kompjuterin?
Pra, sa shpejt mund ta mbroni kompjuterin tuaj nga përdoruesit e tjerë të shtëpisë dhe, ndoshta, nga bota e jashtme?
Kur përdorni kompjuterin vetëm për veten tuaj, nuk do të duhet të shqetësoheni nëse nëse e ndani atë me familjen tuaj?
Happensfarë ndodh nëse doni të ndani një skedar të koduar me një përdorues tjetër?
A po përdorni siguri të përparuar ose po përdorni një kompjuter me një cilësim të paracaktuar?
Pse është e mirë dhe si mund ta përdorim këtë mjet për të optimizuar kompjuterin tuaj?