Si të rikuperoni një kompjuter pas pastrimit nga viruset

 1. Ndrysho fjalëkalimet
 2. Sigurohuni që viruset të hiqen me të vërtetë.
 3. Përcaktoni se si viruset futen në kompjuter

Lexoni se cilat veprime duhet të ndërmerren pas pastrimit të kompjuterit nga viruset . Si të identifikoni dhe të eliminoni mënyrat për të marrë viruse në kompjuterin tuaj. Nëse kompjuteri juaj është i infektuar me viruse ose programe të tjera me qëllim të keq, pastrimi është vetëm hapi i parë. Për të siguruar sigurinë e mëtejshme të kompjuterit, janë të nevojshme veprime shtesë.

Mbani në mend se jo çdo paralajmërim i një programi antivirus për një rrezik nënkupton infektimin e kompjuterit. Pra, jo si të gjithë kompjuter scan nga antivirus software do të thotë pastrimin e plotë të tyre. Nëse virusi zbulohet para momentit kur ai arriti të kandidojë në kompjuter, atëherë gjithçka është në rregull. Nëse pas - ju keni një problem.

Përmbajtja:Përmbajtja:

 1. Ndrysho fjalëkalimet.
 2. Sigurohuni që viruset të fshihen me të vërtetë.
 3. Përcaktoni se si viruset futen në kompjuter.

Ndrysho fjalëkalimet

Përdoruesit përdorin një kompjuter për të përdorur e-mail, faqet bankare në internet, rrjetet sociale dhe llogaritë e tjera të rëndësishme. Nëse supozoni se ekzistojnë viruse në kompjuterin tuaj, ata mund të kopjojnë fjalëkalimet tuaja dhe t'i shpërndajnë në programe të tjera të dëmshme. Duke përdorur llogarinë tuaj e-mail, programe të tilla mund të rivendosin fjalëkalimet tuaja në faqet e tjera dhe kështu të fitojnë qasje në llogaritë tuaja në to.

Për ta parandaluar këtë, pasi të pastroni kompjuterin nga viruset, është më mirë të ndryshoni fjalëkalimet e llogarive që përdorni: email, bankare në internet dhe të tjerë që hyni në një kompjuter të infektuar më herët. Prandaj edhe ndryshimi i fjalëkalimeve është më i mirë me një tjetër kompjuter të pastër autentikisht.

Disa përdorues, për të cilët siguria e llogarive të tyre mbi të gjitha, përdorin programe speciale për menaxhimin e fjalëkalimeve për të krijuar fjalëkalimet më të sigurta dhe unike.

Disa përdorues, për të cilët siguria e llogarive të tyre mbi të gjitha, përdorin programe speciale për menaxhimin e fjalëkalimeve për të krijuar fjalëkalimet më të sigurta dhe unike

Sigurohuni që viruset të hiqen me të vërtetë.

Nëse malware merr në kompjuterin tuaj dhe fillon të punojë, mund të bëjë shumë gjëra të pakëndshme. Për shembull, disa viruse i instalojnë programet Rootkit në një kompjuter dhe i përdorin ato për të maskuar veten në sistem. Shumë lloje të Trojans gjithashtu "hapin portën" pas nisjes, duke shkarkuar shumë lloje të tjera të malware nga serverët e largët.

Me fjalë të tjera, në qoftë se kompjuteri juaj ishte i infektuar, atëherë është më mirë të jesh i sigurt. Nuk ka nevojë të supozohet se kompjuteri është tashmë i pastër, pasi antivirus ka hequr të gjitha viruset. Është më mirë të skanoni disa herë duke përdorur antiviruse të ndryshëm, duke përfshirë versionet në internet ose të shkarkohen. Në këtë mënyrë, ju mund të zbuloni viruset e maskuar duke përdorur programet Rootkit.

Gjithashtu, mund t'ju duhet të instaloni Windows ose të përdorni funksionin e ripërtëritjes së sistemit në gjendjen e tij origjinale. Është më shumë kohë, sidomos nëse nuk ka rezervë të sistemit, por vetëm në këtë rast mund të jeni njëqind për qind i sigurt se sistemi juaj nuk është i infektuar.

Është më shumë kohë, sidomos nëse nuk ka rezervë të sistemit, por vetëm në këtë rast mund të jeni njëqind për qind i sigurt se sistemi juaj nuk është i infektuar

Përcaktoni se si viruset futen në kompjuter

Nëse kompjuteri mori viruse kështu që malware mund të hyjë përsëri në të. Prandaj, ju duhet të kontrolloni mbrojtjen e kompjuterit tuaj dhe të parandaloni viruset që të futni përsëri kompjuterin tuaj.

Windows është një sistem operativ kompleks. Për shembull, ekzistojnë më shumë se 50 lloje të ndryshme të zgjerimeve të mundshme të rrezikut që mund të përmbajnë një virus. Këtu janë pyetjet më të rëndësishme që përdoruesi duhet t'i përgjigjet për të kuptuar se deri në çfarë mase kompjuteri i tij është i sigurt.

 • A përdorni një program antivirus? - Nëse kompjuteri juaj nuk ka një program anti-virus. Pastaj duhet të jetë i instaluar.
 • A ka aplikime Java në kompjuterin tuaj? - Java është një burim i problemeve të sigurisë. Shumica e kompjuterëve në internet kanë një version të vjetërsuar dhe të pambrojtur të Java, i cili lejon që faqet e dëmshme të instalojnë programe virusi në kompjuterin e përdoruesit. Nëse keni instaluar një aplikacion Java në kompjuterin tuaj, fshini atë. Nëse keni nevojë për këtë aplikacion në kompjuterin tuaj, të paktën fikni shtojcën Java në shfletuesin tuaj.
 • A ka shtojca të panevojshme në shfletuesin e kompjuterit tuaj? - shënoni shtojcat e shfletuesit të instaluar që përdorni në kompjuterin tuaj. Shpesh, vetë programet dashakeqe instalojnë shtojcat që u nevojiten dhe i përdorin ato për të shkarkuar programe të tjera në kompjuter pa njohurinë e përdoruesit. Është më mirë të hiqni nga shfletuesi të gjitha shtojcat që nuk i përdorni.
 • A është konfiguruar sistemi juaj për të rinovuar automatikisht? - Është më mirë të konfigurosh Windows-in të shkarkosh dhe instalosh automatikisht përditësimet. Përdorimi i versioneve jo të rëndësishme të programeve dhe sistemeve operative është i rrezikshëm. Çdo ditë një numër i madh virusesh të reja shfaqen në rrjet dhe sistemi operativ i kompjuterit tuaj duhet të jetë i gatshëm për këtë .
 • Sa të vëmendshëm jeni me programet që ju keni drejtuar? - Kini kujdes gjatë shkarkimit dhe instalimit të programeve në kompjuterin tuaj. Mundohuni të mos klikoni në reklama pop-up rastësisht dhe mos instaloni aplikacione dhe plug-ins të ofruara në printime të vogla. Mos e drejto programin dhe mos hapni skedarë të dërguar nga një adresë e panjohur me postë.

Mosrespektimi i rregullave bazë të sigurisë kur përdor një kompjuter, përfundimisht çon në dështimin e sistemit operativ dhe humbjen e të dhënave të kompjuterit të infektuar. Duke harruar të përdorin programe dhe teknologji anti-virus, përdoruesi rrezikon jo vetëm humbjen e të dhënave të kompjuterit të tij, por edhe qasjen në llogaritë e tij në internet.

A përdorni një program antivirus?
A ka aplikime Java në kompjuterin tuaj?
A ka shtojca të panevojshme në shfletuesin e kompjuterit tuaj?
A është konfiguruar sistemi juaj për të rinovuar automatikisht?
Sa të vëmendshëm jeni me programet që ju keni drejtuar?